Провериха платежоспособността на българите по време на отпускарския сезон: България е

...
Провериха платежоспособността на българите по време на отпускарския сезон: България е
Коментари Харесай

Шпигел: Половината българи нямат пари за почивка дори за няколко дни

Провериха платежоспособността на българите по време на отпускарския сезон: 

България е в дъното на европейска ранглиста по броя нейни жители, които могат да си разрешат отмора. Таблицата бе оповестена в “Шпигел " и се базира на данни от Евростат за миналата 2022 година Те са били поискани от парламентарната група на партия “Левите " в немския парламент, написа списанието.

Според таблицата България е на трето място в обратна посока, като 48,3 % от хората у нас не са можели да си разрешат едноседмична отмора. С съвсем идентични резултати е Гърция - 48,8%, а най-зле са били румънците - 62,5 на 100 са декларирали, че не могат да отидат да почиват.

Почти 22% от хората в Германия по личните им думи също не са имали задоволително средства за едноседмична отмора през 2022 година Най-често са наранени самотните родители - 42 на 100 в тази група са показали, че няма по какъв начин да си разрешат една седмица отдих. Като цяло семействата с деца са по-често наранени.

При пенсионерите този дял е 28,7, като повишаването е с близо 1,5 пункта за година. Според лявата немска партия това демонстрира общественото разделяне в страната и рисува тъжна картин, написа Българска телеграфна агенция.

В 17 други страни от Европейски Съюз делът на хората, които не могат да почиват най-малко седмица, е много по-висок от този на германците. В 10 пък е по-нисък, като минимум наранена от “ваканционната беднотия " излиза Швеция - едвам 10 на 100.

Средната стойност за Европейския съюз е 28,5 % хора, за които е скъпо да отидат на отмора най-малко една седмица в годината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР